Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας: Χοιρινό γλυκόξινο με νεραντζάκι

Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας: Χοιρινό γλυκόξινο με νεραντζάκι

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε χοιρινό γλυκόξινο με γλυκό κουταλιού νεραντζάκι.

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γραμμάρια γλυκό κουταλιού νεραντζάκι – Αρτινό Γλυκάκι

  • 60 gr κρασί – Estate Manolesakis

  • 6-7 τεμάχια ελιές γεμιστές με αμύγδαλο - Gaia Olives

  • 20 γραμμάρια πιπερομεζές – Voras Flavors

  • 1 τεμάχιο ψαρονέφρι

  • 1 τεμάχιο πορτοκάλι

  • 1 τεμάχιο ξινόμηλο

  • 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό

  • Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε ανοίξει με τη βοήθεια μαχαιριού το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο ανοιχτό φιλέτο. Αλατοπιπερώνουμε και σε προθερμασμένο τηγάνι με ελαιόλαδο το σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές του. Προσθέτουμε να σοταριστούν επιπλέον κρεμμύδι, ελιές, κομμάτια ξινόμηλο και πιπερομεζές. Σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και με το κρασί και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 3' λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το νεραντζάκι και αφήνουμε να γλασάρει η γλυκόξινη σάλτσα μας. Κλείνουμε σιγά-σιγά, ρολάρουμε το φιλέτο να το ξαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση, κλείνοντας μέσα και όλα τα κομμάτια από τη σάλτσα. Σερβίρουμε με κομμάτια ξινόμηλο και ξύσμα πορτοκάλι. Σερβίρουμε ιδανικά το πιάτο μας με κρασί Moschomavro – Limnio του Κτήματος Μανωλεσάκη.


Χίος: Το νησί της Μαστίχας

Χίος: Το νησί της Μαστίχας

Αννίτα Χάρηκα στη Νάξο: Το νησί που δεν χορταίνεις να επισκέπτεσαι, με το ορεινό χωριό της Ποίησης

Αννίτα Χάρηκα στη Νάξο: Το νησί που δεν χορταίνεις να επισκέπτεσαι, με το ορεινό χωριό της Ποίησης