Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας: Κριθαρότο κρασάτο με porcini

Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας: Κριθαρότο κρασάτο με porcini

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κριθαρότο κρασάτο με porcini.

Η σεφ Ελένη Κουμαντάνου

Κριθαρότο κρασάτο με porcini

ΥΛΙΚΑ

  • Μύλος με αλάτι/βασιλικό - Belissimo

  • 70 ml κρασί - Estate Manolesakis

  • 80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini - Kapasta

  • 70 ml ελαιόλαδο - Mesigaia

  • 10 γραμμάρια porcini μανιτάρια

  • 50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα

  • 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό

  • 1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη

  • 1 τεμάχιο καρότο

  • Μία σκελίδα σκόρδο

  • 120 γραμμάρια γραβιέρα

  • 300 ml νερό

  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά, καρότο, σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά.

Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω.

Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά.

Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας.

Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη.

Αίγινα: Ένα οδοιπορικό στο στολίδι του Αργοσαρωνικού

Αίγινα: Ένα οδοιπορικό στο στολίδι του Αργοσαρωνικού

Πάμε Ά(ν)τα: Πόσο μοιάζει η Αθήνα με το Παρίσι, αλήθεια;

Πάμε Ά(ν)τα: Πόσο μοιάζει η Αθήνα με το Παρίσι, αλήθεια;