Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Παπαρδέλες με ελιές και πιπεριά
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε παπαρδέλες με ελιές και πιπεριά.
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια πάστα πιπεριάς Φλωρίνης γλυκόξινη – Bellisimo
200 γραμμάρια παπαρδέλες με βουβαλίσιο γάλα – Gaia Greek
80 γραμμάρια ελιές Χαλκιδικής εκπυρηνωμένες – Gaia Olives
70 ml κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ – Κτήμα Μανωλεσάκη
100 γραμμάρια baby μοτσαρελίνι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 τεμάχια κρεμμυδάκι φρέσκο
Φρέσκο βασιλικό
500 ml νερό ή ζωμό
Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λίγο βούτυρο σοτάρω ελαφρώς το κρεμμυδάκι μαζί με τις ελιές και σβήνω με κρασί. Συμπληρώνω τη μισή πάστα πιπεριάς και το νερό για να βράσει το ζυμαρικό περίπου 6-8 λεπτά. Όπου χρειάζεται διαδοχικά συμπληρώνω υγρά. Μόλις οι παπαρδέλες μαλακώσουν , προσθέτω την υπόλοιπη πάστα πιπεριάς, μοτσαρέλα baby και φύλλα βασιλικού, ολοκληρώνοντας με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρω και διακοσμώ με φύλλα βασιλικού και μοτσαρέλα. Το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με κρασί Γέννημα Ψυχής Ροζέ απ’το Κτήμα Μανωλεσάκη