All in Greece

Αργοστόλι: Τα μαγαζιά που επιλέγουν οι ντόπιοι

Στο Αργοστόλι σα ντόπιος, σχεδόν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα μαγαζιά που επιλέγουν οι τουρίστες. Τα στέκια που θα σου κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές ή τη μόνιμη διαμονή σου στην Κεφαλονιά. Αυτά τα μέρη που εγώ κι εσύ θέλουμε να έχουμε αποθηκευμένα στους χάρτες του κινητού μας. Τα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που επιλέγουν οι ντόπιοι του νησιού.

Κεφαλλονίτικο Diary 2: Αυστηρώς προσωπικό-βιωματικό-τραυματικο

Ημέρα δεύτερη. Μην με ρωτήσεις καν πως ξύπνησα, ή μάλλον πώς αναστήθηκα. Πρώτη επαφή με την καρέκλα του μπαλκονιού μου. Να ‘χα έναν ελληνικό καφέ. Για πρωινό κάτι κριτσίνια που είχαν ξεμείνει στην τσάντα μου. Ντους. Τριάντα δεύτερα μετά, κάτω από την Καμπάνα, ανοίγω υπολογιστή, παραγγέλνω καφέ. Για εμάς τους μετανάστες, αυτό δεν είναι καθημερινότητα, αλλά θαλπωρή, σχεδόν λύτρωση.

Αχιλλέας Μωραΐτης: Tαξίδι ζωής για μένα είναι η Κρήτη

Ο ταλαντούχος μουσικός Αχιλλέας Μωραΐτης λατρεύει τα ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ονειρεύεται να επισκεφτεί μακρινά μέρη σε άλλες ηπείρους. Όμως η Κρήτη είναι ένας προορισμός που αγαπάει πολύ και όποτε βρίσκει την ευκαιρία κάνει εξορμήσεις εκεί. Ο Αχιλλέας Μωραΐτης μίλησε στο FollowGeorge.gr εξηγώντας τους λόγους που ξεχωρίζει την Κρήτη.

Ονειρικές παραλίες για κάμπινγκ στο Πήλιο

Το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά και ένας γλυκός Σεπτέμβρης βρίσκεται προ των πυλών. Ένας μήνας τον οποίο πολλοί από εμάς τον έχουμε συνδέσει με την επιστροφή στην καθημερινή μας ρουτίνα. Τα σχολεία ξεκινούν, οι υποχρεώσεις το ίδιο. Ωστόσο, ο Σεπτέμβρης είναι ένας γλυκός μήνας για να συνεχίσεις τις εξορμήσεις και τα μπάνια σου.

21 χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας: Όλες οι πληροφορίες για το 2024

Έχοντας επισκεφτεί χιονοδρομικά κέντρα κάμποσων χωρών - με τελευταία επίσκεψη στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, θέλησα να σας ταξιδέψω στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα υπόλοιπα της Ευρώπης.

Για τη Δήμητρα Ιωάννου η Άνδρος είναι η έμπνευση πίσω από το μυθιστόρημά της

Η Δήμητρα Ιωάννου είναι ένας άνθρωπος γεμάτος από θετική ενέργεια με ευγένεια και χαμόγελο. Ως συγγραφέας προτιμάει να μας ταξιδεύει σε μέρη που μέσα από τα βιβλία της αισθανόμαστε ότι τα ζούμε. Η Δήμητρα Ιωάννου περιγράφει στο Followgeorge το ταξίδι της στην Άνδρο.

Η Υβόννη Δεκαράκη νοσταλγεί το γαλάζιο του Ιονίου και της Λευκάδας

Η Υβόννη Δεκαράκη είναι καλλιτέχνης της ζάχαρης και επαγγελματίας της ζαχαροτεχνίας. Με τα χέρια της πλάθει φανταστικούς κόσμους και κοσμεί τις τούρτες μικρών και μεγάλων. Όμως η Υβόννη εκτός από επιδέξια ζαχαροτέχνης είναι και άνθρωπος που αγαπάει τα ταξίδια.

Μυκήνες: Περιήγηση στο βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα

Οι Μυκήνες είναι ένας από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς που έχει να επιδείξει η Ελλάδα. Και μόνο στο άκουσμά τους το κορμί σου αναριγεί. Ο πολιτισμός αυτός πήρε το όνομά του από την περιοχή αυτή. Πόσο μελάνι έχουν ξοδέψει αρθρογράφοι και ερευνητές κάνοντας μελέτες πάνω στον Μυκηναϊκό πολιτισμό και αρχαιολόγοι  πόσους μήνες πέρασαν μελετώντας την ιστορία αλλά και τα κτίσματα αυτού του πολιτισμού στον αργολικό χώρο.

Δυο λόγια για την επιβλητική Πωγωνίσια ενδυμασία

Πολλά άρθρα και αφιερώματα έχουν γραφτεί για την Πωγωνίσια φορεσιά, ή αλλιώς Καβάδια, που μπορείς να τη δεις στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια Πωγωνίου. Επιπλέον η ενδυμασία της Πωγωνιάς έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και από πολλούς μελετητές και λαογράφους. Για την ακρίβεια αυτόν τον χρόνο μέχρι και σεμινάρια μπορείς να βρεις για αυτό το πολιτιστικό στοιχείο της περιφέρειας Πωγωνίου.

Μια ημέρα στο μουσείο της Ακρόπολης: Ένα ταξίδι στην αρχαία Αθήνα

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα στολίδια που έχει η χώρα μας. Πολύς κόσμος από το εξωτερικό και το εσωτερικό έρχεται για να θαυμάσει το μνημείο αυτό. Μετά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελεί το πιο σημαντικό στον ελλαδικό χώρο.

Βασιλική Σταυρίδου: Στο νησί των Φαιάκων σαν μια άλλη πριγκίπισσα

Η Βάσω Σταυρίδου εργάζεται ως φιλόλογος ωστόσο η ψυχολογία και η συγγραφή είναι δύο ασχολίες που την έχουν κερδίσει. Η Βάσω Σταυρίδου μας ταξιδεύει μέσα από το υπέροχο κείμενο της στη Κέρκυρα, στο νησί των Φαιάκων. Εμείς φεύγουμε νοερά μαζί της για το μέρος όπου λάτρεψε η Αυτοκράτειρα Σίσσυ και αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια της Ρένας Βλαχοπούλου.

Μαρία Σεμερτζίδου: Τα Μάταλα είναι προορισμός που θέλω να πηγαίνω μια ζωή

Η Μαρία Σεμερτζίδου σε κερδίζει με την απλότητα του χαρακτήρα της και την ζεστασιά της από την πρώτη στιγμή που την γνωρίζεις. Εργάζεται ως αισθητικός στην οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ασχολείται με την υποκριτική και είναι ηθοποιός στο «Θέατρο του Άλλοτε».

RAMON OFF-TRAIL ATHENS: Μια πρωτότυπη γαστρομουσική περιπλάνηση

Η πασίγνωστη ζέβρα του Παγκρατίου βρίσκεται αποκλειστικά στο Ραμόν, το μαγαζί που εδώ και 6 χρόνια έχει γίνει στέκι και πηγή έλξης θαμώνων από ολόκληρη την πόλη: για τις γεύσεις του, τις μουσικές του και, κυρίως, την αυθεντικά οικογενειακή του ατμόσφαιρα, που ισορροπεί μεταξύ της ελληνικής φιλοξενίας και του μποέμ κοσμοπολιτισμού.

Messinian Travellers: Ανακαλύπτοντας το Ρωμύρι Μεσσηνίας

Οι Messinian Travellers μάς ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε νέο προορισμό μέσα από τα οδοιπορικά τους. Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνων, ο Αργύρης και η Ελευθερία γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα κρυμμένα μονοπάτια της Πελοποννήσου. Αυτή τη φορά μάς ξεναγούν στο μαγευτικό Ρωμύρι της Μεσσηνίας.

Η Συραΐνα Κούτρα χρωστά μέρος της έμπνευσής της στην πλανεύτρα Ζάκυνθο

Οι καλλιτέχνες συνδέονται με μοναδικό τρόπο με τους τόπους που τους μάγεψαν. Αυτό έχει συμβεί με την πληθωρική τραγουδίστρια και σκηνοθέτιδα (η οποία φυσικά γράφει, αλλά και παίζει θέατρο!) Συραΐνα Κούτρα. Η Ζάκυνθος της πήρε τα μυαλά και εξηγεί όλους τους λόγους στο FollowGeorge.gr, με το χαρακτηριστικό αυθόρμητο στιλ της και τον πηγαίο ενθουσιασμό της απέναντι στην Ζωή και την Ομορφιά.

Το Φιλέρι στο Χαλάνδρι μας ταξιδεύει στην ελληνική γαστρονομία για άλλη μια χρονιά

Ζουμερή σπαλομπριζόλα, καραμανλίδικο λουκάνικο Δράμας, παϊδάκια προβατίνας παρακαλώ, κοντοσούβλια από χοιρινό και κοτόπουλο, φιλετάκια από χοιρινό ψαρονέφρι, ραβιόλια του ονείρου, παπαρδέλες με τυρί και μπέικον, δροσερές σαλάτες, φέτα σε φύλλο με μαρμελάδα από ντοματίνια Σαντορίνης και αρκετές ακόμα λιχουδιές μαγειρεύονται, ψήνονται, κόβονται και σερβίρονται καθημερινά σε ένα μαγαζί που έχει διακριτή θέση στην εν Αθήναις εστίαση, από το 2004.