Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Σαλάτα με τριβέλι γλυκόξινο
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Ψυχάρη, με 18 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σαλάτα με τριβέλι γλυκόξινο.
ΥΛΙΚΑ (4 ατομικές σαλάτες)
4 κουταλιές της σούπας Μαρμελάδα πράσινης ελιάς με πορτοκάλι – BELLISIMO
330 γρ τριβέλι με αλεύρι φακής και ρεβιθιού – GAIA GREEK
9 ελιές Χαλκιδικής με αγγουράκι άνθος - GAIA OLIVES
3 κουταλιές της σούπας Πετιμέζι – KASKOUTAS
30 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός
30 γρ ψιλοκομμένος άνηθος
100 γρ σπανάκι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ανθότυρο
8 κουταλιές της σούπας ανθότυρο με μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβέλι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το σπανάκι. Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και σπανάκι σ΄ένα μπολ και το ενώνουμε με το τριβέλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ανθότυρο λίγο αλατάκι και πιπεράκι κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες και το πετιμέζι. Χωρίζουμε τη σαλάτα σε τέσσερα ίσα μέρη, κατά προτίμηση με τσέρκι και βάζουμε μια στρώση από ανθότυρο με μπούκοβο. Γαρνίρουμε με ελιές σε ροδέλες και μια ή δυο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πράσινης ελιάς με πορτοκάλι - κάθε σαλάτα.