Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Ψυχάρη, με 18 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε τριβελάκι οξυμελένιο τσιπουράτο με ελιές Χαλκιδικής.

ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες)

  • 2 συσκευασίες Τριβελάκι με λαχανικά και κόκκινη φακή - KAPASTA

  • 25 γρ Τσίπουρο - KASKOUTAS

  • 15 γρ Οξύμελι κι ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω από κάθε πιάτο στο σερβίρισμα - PASSION HONEY

  • 20 τεμάχια μαύρες ελιές Χαλκιδικής σταφιδάτες εκπυρωνωμένες - ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ

  • 3 τεμάχια κρεμμυδάκια φρέσκα

  • 1 κολοκύθι

  • 1 μελιτζάνα

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης

  • 14 τεμάχια ντοματίνια

  • 1 ματσάκι μαϊντανό 200γρ σύγκλινο Μάνης

  • 70 γρ ελαιόλαδο

  • Φέτες πορτοκάλι για ντεκόρ

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το τριβελάκι λαχανικών με την κόκκινη φακή . Μόλις βράσει το ρίχνουμε σε μπολ και του ρίχνουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά. Κρατάμε λίγο απ΄το νεράκι που έχουμε βράσει το τριβελάκι γιατί θα το χρειαστούμε αργότερα. Σοτάρουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Βάζουμε πρώτα το κολοκύθι, μετά τη μελιτζάνα, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το σύγκλινο Μάνης και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με τσίπουρο και φλαμπάρουμε. Κόβουμε στα δυο τα ντοματίνια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα στο τηγάνι. Εκεί προσθέτουμε και το τριβελάκι . Ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε το οξύμελι (ξύδι σε συνδυασμό με μέλι). Προσθέτουμε μια κουτάλα απ΄το βρασμένο νερό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα δέσει σερβίρουμε σε έξι πιάτα και από πάνω γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού, ελαιόλαδο , ένα κουταλάκι του γλυκού οξύμελι και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε με τσίπουρο ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ και απολαμβάνουμε...

Messinian Travellers: Οδοιπορικό στην Άρνα Λακωνίας και τη γιορτή κάστανου

Messinian Travellers: Οδοιπορικό στην Άρνα Λακωνίας και τη γιορτή κάστανου

Αννίτα Χάρηκα: Tαξίδι στις κουζίνες όλου του κόσμου μέσα από το Vegan Life Festival

Αννίτα Χάρηκα: Tαξίδι στις κουζίνες όλου του κόσμου μέσα από το Vegan Life Festival