Το γερμανικό φαγητό ισούται με γερμανική αμαρτία
Εκτός από το περιβόητο τείχος του Βερολίνου και τις γνωστές σε όλους μας μπύρες, η Γερμανία σού υπόσχεται επίσης φανταστικό φαγητό και γλυκά παρασκευάσματα που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Έτσι κι εγώ με τη σειρά μου, σου υπόσχομαι ένα άρθρο γεμάτο γερμανικές μυρωδιές από σνίτσελ, λουκάνικα και πολλά άλλα είδη που οι Γερμανοί ξέρουν να φτιάχνουν καλά και τα οποία εσύ πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις σαν βρεθείς στον τόπο τους.
Είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γεύματα της Γερμανίας και φτιάχνεται από τρυφερό βόειο κρέας, το οποίο μαρινάρεται σε ξύδι και μπαχαρικά και σερβίρεται με πατάτες και κόκκινο λάχανο. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Από τα παραδοσιακά φαγητά των Γερμανών που θα συναντήσεις σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια φτιαγμένο με μεράκι. Το Pork Knuckle είναι κομμάτι από χοιρινό κρέας με κόκκαλο και μαγειρεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, για αρκετό χρονικό διάστημα. Σερβίρεται με πατάτες και, φυσικά, με λάχανο της αρεσκείας σου.
Το ρολό μοσχάρι είναι περιτυλιγμένο από φέτες μπέικον και περιέχει κρεμμύδι, πίκλες, μουστάρδα. Είναι κάτι που πρέπει σίγουρα να γευτεί ο ουρανίσκος σου. Θα το συναντήσεις με κόκκινο λάχανο και πουρέ πατάτας.
Αν και οι ρίζες του συγκεκριμένου φαγητού βρίσκονται στην Αυστρία, θα το βρεις εξίσου νόστιμο και στη Γερμανία. Βουτηγμένο σε αυγό, στη συνέχεια στο τυρί και έπειτα στο τηγάνι. Το σνίτσελ συνοδεύεται είτε με πατάτες τηγανητές είτε με ψητά λαχανικά. Καλή σου απόλαυση.
Το κουνέλι στιφάδο είναι η μεγάλη αδυναμία των Γερμανών, μιας και το αγαπούν πολύ. Παρασκευάζεται στην κατσαρόλα και μαγειρεύεται μέσα σε κρασί και ξύδι για αρκετές ώρες. Το κρέας λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα και, σε συνδυασμό με την υπέροχη σάλτσα, το φαγητό αυτό δικαιολογημένα έχει ‘κλέψει’ την καρδιά των Γερμανών.
Καταπληκτική επιλογή εάν προτιμάς το ελαφρύ πρωϊνό. Πρόκειται για ένα είδος ψωμιού, το οποίο συνήθως οι ντόπιοι βουτάνε στη μουστάρδα. Εσύ, ωστόσο, μπορείς να το δοκιμάσεις, τουλάχιστον στην αρχή, σκέτο.
Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις, τα γερμανικά λουκάνικα είναι μοναδικά και ποικίλουν, καθώς υπάρχουν πάνω από 1,500 είδη. Το Bratwurst περιέχει τζίντζερ, κόλιανδρο και διάφορα άλλα υπέροχα μυρωδικά. Θα το βρεις σε κάθε γωνιά της Γερμανίας και σου εύχομαι να το απολαύσεις ως την τελευταία μπουκιά.
Οι πατατοκροκέτες είναι άλλο ένα τυπικό πιάτο των Γερμανών και περιέχουν κρεμμύδι και μαϊντανό. Τρώγονται τηγανισμένες και αξίζουν να τις δοκιμάσεις.
Πρόκειται για λάχανο ζυμωμένο σε βακτήρια γαλακτικού οξέος και δε λείπει από κανένα γερμανικό τραπέζι. Έχει όξινη γεύση και σερβίρεται σχεδόν με όλα τα γερμανικά κρέατα και λουκάνικα.
Τα Χριστούγεννα, κάθε σπιτικό απολαμβάνει τα συγκεκριμένα μπισκότα κυριολεκτικά στο έπακρο. Θα τα συναντήσεις με μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και άχνη ζάχαρη. Πρόκειται για μία γλυκιά απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσεις.
Η μηλόπιτα είναι, επίσης, ένα από τα πιο τυπικά γλυκά που θα έχεις τη δυνατότητα να γευτείς ενώ βρίσκεσαι στη Γερμανία και αποτελεί το τέλειο πρωινό σε συνδυασμό, φυσικά, με μια γεμάτη κούπα καφέ. Τα μήλα αρωματίζονται με κανέλα, ζάχαρη και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ψήνονται σε μια σφολιάτα.
Μπορεί να είναι το τελευταίο έδεσμα στη λίστα μου, παρ’ όλα αυτά κατέχει υψηλή θέση στην καρδιά μου, αφού είναι μία από τις γλυκιές μου ‘αδυναμίες’. Παλαιότερα, οι ντόπιοι θα το έφτιαχναν σε γιορτές και κυρίως σε γενέθλια. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός λικέρ μαύρης σοκολάτας, σαντιγί και κερασιών. Μια γλυκιά πανδαισία που θα δοκιμάσεις στην πιο καλή εκδοχή της.