Συνταγή για Caipirinha, το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας
Το ταξίδι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο αυτή την περίοδο, αλλά μπορείς ακόμα να διασχίσεις τον κόσμο με αυτές τις νόστιμες συνταγές κοκτέιλ που μπορείς να δοκιμάσεις στο σπίτι.
Το σημερινό προέρχεται από τη Βραζιλία –το περίφημο Caipirinha.
Τι είναι αυτό;
All time classic κοκτέιλ, φίλος του καλοκαιριού. Ζαχαρούχο, σέξι και απλό, το εθνικό κοκτέιλ της Βραζιλίας, μια τροπική γεύση με μόνο τρία συστατικά!
Προέλευση
Οι Βραζιλιάνοι δεν είναι πολύ σίγουροι για την προέλευση του αγαπημένου τους κοκτέιλ, αλλά εικάζεται ότι ξεκίνησε ως ένα ισχυρό φάρμακο από λάιμ, σκόρδο και μέλι, προοριζόμενο για τους πάσχοντες από ισπανική γρίπη, με το ρούμι να προστίθεται για να επιταχύνει τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Σήμερα, σίγουρα επιταχύνει κάτι, αλλά αυτο δεν είναι σίγουρα η ίωση –αν και κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι βοηθά σε ένα κοινό κρυολόγημα.
Υλικά (1 κοκτέιλ)
1 μεγάλο λάιμ
2 κουταλιές της σούπας μαύρη κρυσταλλική ζάχαρη
60ml Cachaça
Θρυμματισμένος πάγος
1 κλαδάκι δυόσμο
Μέθοδος
Κόβεις το λάιμ σε τέσσερα κομμάτια.
Σε ένα χαμηλό ποτήρι λιώνεις με το γουδοχέρι ή με ένα κουταλάκι το λάιμ και τη ζάχαρη.
Γεμίζεις το ποτήρι με τριμμένο πάγο και προσθέτεις την Cachaça.
Ανακατεύεις και σερβίρεις με 2 κοντά καλαμάκια.
Γαρνίρεις με ένα κλαδάκι δυόσμο.
Γευσιγνωσία
Ένα Caipirinha είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο απολαυστικό: φρέσκο λάιμ και κουταλιές ζάχαρης βυθίζονται στο Cachaça, ένα απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο προερχόμενο από τη Βραζιλία, παρόμοιο με το ρούμι, μαζί με θρυμματισμένο πάγο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν Caipiroska -φτιαγμένο με βότκα αντί για Cachaça- και caipifruta -φτιαγμένο με ένα μείγμα από διάφορα φρούτα και όχι λάιμ. Θα δεις επίσης παρασκευές με μανταρίνι, ακτινίδια, φρούτα του πάθους κ.ά. Είναι πολλοί οι διαφορετικοί συνδυασμοί, αλλά η παραδοσιακή συνταγή παραμένει η πιο δημοφιλής και πανταχού παρούσα στη Βραζιλία, μια ατελείωτη πηγή εθνικής υπερηφάνειας.