Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αλμυρό κιουνεφέ

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Αλμυρό κιουνεφέ

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Ο καλεσμένος τους, σεφ Στέλιος Δουχάνης, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε αλμυρό κιουνεφέ.

Υλικά

  • 100 γρ. Πικάντικος Τραχανάς - ARKADIKA MAS

  • 1 κ.γ. ( σε κάθε τρίγωνο κομμάτι) Μαρμελάδα Τομάτας - BELLISIMO

  • 300 γρ. Φύλλο Κανταΐφι - BOUSMALIS

  • 60 γρ. Λευκό Κρασί για τη γεύση μέσα στο πιάτο - Σερβίρεται με λευκό κρασί - ΛΙΒΑΔΙ KASKOUTAS

  • 50 γρ. Κουκουνάρι

  • 2 κ.σ. μαϊντανό

  • 250 γρ. Κατσικίσιο τυρί

  • 200 γρ. Λιωμένο βούτυρο

  • 400 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • 1 πράσο (το λευκό μέρος)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμενο πιπέρι

Εκτέλεση

Σ΄ ένα κατσαρόλακι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε χαμηλή θερμοκρασία καβουρδίζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και θα προσθέσουμε το κουκουνάρι, συνεχίζοντας το καβούρδισμα για 2-3 λεπτά . 'Επειτα , προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον πικάντικο τραχανά και 150ml νερό ζεστό ή ζωμό λαχανικών . Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αφαιρούμε το μείγμα απ΄ την κατσαρόλα σε μια μπασίνα για να κρυώσει πιο γρήγορα και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (28cm) αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ξάνουμε, δηλαδή το αφρατεύουμε ανοίγοντας το . Προσθέτουμε στην ταρτιέρα μας τη μισή ποσότητα φύλλου κανταΐφι, βουτυρώνουμε το φύλλο ραντίζοντας το πάρα πολύ καλά μ΄ ένα πινέλο. Προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τον κιμά και στρώνουμε με μια μαρίζ , αφήνοντας 1 εκατοστό ελεύθερο από τα πλευρικά τοιχώματα της ταρτιέρας, έτσι ώστε όταν προσθέσουμε το πάνω φύλλο κανταΐφι να έρθει να ενωθεί με το κάτω της βάσης ομοιόμορφα . Στρώνουμε και το πάνω μέρος με φύλλο κανταΐφι . Ραντίζουμε και το πάνω φύλλο κανταΐφι με αρκετό βούτυρο λιωμένο με ένα πινέλο και προσπαθούμε με το πινέλο στις άκρες να δώσουμε μια καμπυλότητα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ίσως χρειαστεί και λίγο λιγότερο. Μετά το πέρας του ψησίματος θα χρειαστούμε μια πιατέλα μεγαλύτερη από την ταρτιέρα , έτσι ώστε να γυρίσουμε το αλμυρό μας κιουνεφέ όμορφα και σωστά . Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε ένα τρίγωνο κομμάτι. Το σερβίρουμε σε ένα πιατάκι με μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα τομάτας. Το πιάτο μας συνοδεύεται ιδανικά με λευκό κρασί ΛΙΒΑΔΙ ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ .

Δυο προτάσεις για έμπειρους backpackers στα Ζαγοροχώρια! #backpackers_notes

Δυο προτάσεις για έμπειρους backpackers στα Ζαγοροχώρια! #backpackers_notes

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Ελληνό-Ιταλική τυρόπιτα

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Ελληνό-Ιταλική τυρόπιτα