Πέντε δροσιστικά homemade ροφήματα
Κάποιες φορές, δεν θέλω να πιω ούτε καφέ, ούτε αλκοόλ. Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι παραφορέθηκε και η σόδα, συχνά, μου μοιάζει βαρετή. Για εκείνες τις φορές, έχω στο νου μου αυτές τις πέντε πανεύκολες ιδέες, οι οποίες ταιριάζουν γάντι με το καλοκαίρι, ενώ οι περισσότερες βοηθούν στην ενυδάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Γκρίζα φακελάκια του ονείρου, σε διαφορετικές γεύσεις: τσάι του βουνού, μέντα, βότανα... Γεμίζω μια κανάτα με νερό από τη βρύση ή εμφιαλωμένο, ρίχνω μέσα δύο φακελάκια -κάνοντας και τις δικές μου περίεργες μίξεις-, προσθέτω τέσσερις φέτες λεμόνι κι άλλες τόσες ροδάκινο, ανακατεύω και αφήνω λίγες ώρες στο ψυγείο. Για μια εβδομάδα, έχω φρέσκο παγωμένο τσάι χωρίς προσθήκη συντηρητικών και ζάχαρης. Οι παραλλαγές δεκάδες: φέτες πορτοκαλιού, κεράσια, μερικές κουταλιές μέλι για πιο γλυκιά γεύση, ανθρακούχο νερό αντί για μεταλλικό...
Μια κούπα γάλα, δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μια κουταλιά της σούπας ταχίνι, μια κουταλιά του γλυκού κακάο, μια κούπα κόκκινα φρούτα (φράουλες, κεράσια, μούρα), τρία μεγάλα παγάκια και τα χτυπάς για μισό λεπτό στο μπλέντερ. Για έξτρα γεύση και θρεπτική αξία, προσθέτεις και τέσσερα μεγάλα αμύγδαλα και χτυπάς για ελάχιστα περισσότερη ώρα. Ένα μεγάλο ροζ ποτήρι γεμάτο γεύση και διατροφική αξία σε περιμένει. Ρίχνω έξτρα πάγο και απολαμβάνω με δύο καλαμάκια!
Μια κανάτα νερό, μες στην οποία θα ρίξεις ένα αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες, ένα λεμόνι κομμένο σε φέτες επίσης και λίγο δυόσμο, θα σε ξεδιψάσει στο λεπτό όταν μπαίνεις στο σπίτι μετά από μια μέρα εκτός, γεμάτη ζέστη και κούραση.
Με 500 ml χυμό λεμονιού, 500 γραμμάρια ζάχαρη και 200 ml νερό μπορείς να φτιάξεις τη λεμονάδα που θα σου ζητούν και θα σου ξαναζητούν οι φίλοι σου. Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα για να δημιουργηθεί σιρόπι, σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή μη βράσουν! Ρίχνω μες στην κατσαρόλα τον σουρωμένο χυμό των λεμονιών. Κάθε φορά που θέλω να πιω φρέσκια λεμονάδα, γεμίζω τα 3/4 ενός ποτηριού με παγωμένο νερό και προσθέτω το παρασκεύασμά μου, το οποίο διατηρώ για έως δέκα ημέρες στο ψυγείο.
Αφού διαλύω με λίγο ζεστό νερό τρεις κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε σκόνη -προτιμώ την Cadbury, γενικώς- τις προσθέτω έτσι διαλυμένες στο μπλέντερ μαζί με μισή κούπα γάλα και τέσσερα μεγάλα παγάκια. Χτυπάω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν έχω κέφια, προσθέτω και φράουλες ή μισή μπανάνα μέσα, για το απόλυτο σοκολατοφρουτένιο σπιτικό smoothie.