Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Το καρπούζι αλλιώς: (σ)έξι τρόποι να το χορτάσεις εναλλακτικά

Το καρπούζι αλλιώς: (σ)έξι τρόποι να το χορτάσεις εναλλακτικά

Πόσο καρπούζι χωρά σε ένα καλοκαίρι; Όσο καλοκαίρι περισσεύει από ένα υπέροχο, κατακόκκινο δροσερό καρπούζι που στάζει χυμούς σε χέρια και πιγούνια, που το μοιράζεσαι, που σε γεμίζει ενυδάτωση και ενέργεια, που ολοκληρώνει ιδανικά τα γεύματα και τα δείπνα της εποχής. Διάβασε παρακάτω έξι sexy εναλλακτικούς τρόπους να το σερβίρεις και να το απολαύσεις, για να μην το βαρεθείς ούτε στιγμή φέτος!

gazpacho.jpg

Δροσερή και κατακόκκινη gazpacho

Χτυπάς στο μπλέντερ 5 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια, 2 μικρά σέλερι, 3 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1/2 πιπεριά τσίλι, λίγο τζίντζερ, χυμό από 2 limes, μία χούφτα φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Όταν έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα. Αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρεις γαρνίροντας με φρέσκο καρπούζι.

χωριατικη.jpg

Μες στην χωριάτικη

Ο συνδυασμός φέτα-καρπούζι είναι αντικειμενικά αξεπέραστος. Σκέψου τώρα μες στην φρεσκοκομμένη σου χωριάτικη, με τ’ αγγουράκι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και τη φέτα, να κόψεις και μερικά κομμάτια καρπούζι. Προσθέτει τραγανή υφή και έξτρα δροσιά. Θα με θυμηθείς!

καρπουζι.jpg

Γρανίτα του Αιγαίου

Χτυπάς στο μπλέντερ 1 και μισό φλιτζάνι καρπούζι, 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες, 1/4 φλιτζανιού λιμοντσέλο, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και 3/4 φλιτζανιού σόδα. Ισομοιράζεις το μείγμα σε θήκες για γρανίτα και το βάζεις στην κατάψυξη για 6 ώρες.

pizza22.jpg

Γλυκιά πίτσα

Κόβεις μια φέτα καρπουζιού σε τριγωνάκια και τα απλώνεις σε μια πιατέλα σα να ήταν κομμάτια πίτσας. Περιχύνεις με μερέντα ή μέλι ή ταχίνι και από πάνω ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου. Ταιριάζουν πολύ οι σταφίδες και τα κράνμπερις. Μπορείς να στολίσεις με μικρές μπαλίτσες σαντιγύ και να πασπαλίσεις με φρέσκο δυόσμο.

Καρπουζένια-Καρπουζόπιτα.jpg

Καρπουζόπιτα λαχταριστή

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και κόβεις σε μικρά κυβάκια. Αφαιρείς τα κουκούτσια από το καρπούζι και τοποθετείς τα κυβάκια σε ένα σουρωτήρι. Σε 1 ώρα θα έχουν στραγγίξει εντελώς. Σε ένα μπολ προσθέτεις 110 γρ. αλεύρι, 50 γρ. λάδι, 80 γρ. μέλι, λίγη κανέλα, παπαρουνόσπορο, το καρπούζι, 1 κουταλιά σούπας σουσάμι και ανακατεύεις καλά. Λαδώνεις ένα ταψάκι 30x20 εκ. ελαφρά με πινέλο. Πασπαλίζεις με σιμιγδάλι και σουσάμι. Τοποθετείς το μείγμα, το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζεις από πάνω με σιμιγδάλι και σουσάμι. Λίγο λαδάκι από πάνω (ράντισμα) και φούρνος για περίπου μία ώρα. Αφήνεις να κρυώσει, κόβεις και σερβίρεις με λίγο μέλι.

βοτκα.jpg

Το cocktail που θα λατρέψεις

Υλικά (για 4 ποτήρια)

-1/2 καρπούζι καθαρισμένο

-χυμό από 2 πορτοκάλια

-χυμό από 2 λάιμ

-100ml τεκίλα

-50ml λικέρ Tia Maria

-Πάγο για το σερβίρισμα

Καθαρίζεις το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, το πολτοποιείς μαζί με τους χυμούς στο μπλέντερ. Μεταφέρεις το μείγμα σε κανάτα, αφού πρώτα το περάσεις από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτεις τεκίλα και Tia Maria και ανακατεύεις καλά. Τέλος, αφήνεις το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και το σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι με μπόλικο πάγο, διακοσμώντας με φέτες ή κομμάτια από καρπούζι.

Extra Tip: Η σκούρα πράσινη φλούδα και η έντονη κόκκινη σάρκα του καρπουζιού είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις το κατάλληλο καρπούζι. Ένα ακόμα στοιχείο αποτελεί και το κίτρινο χρώμα στην περιοχή του κοτσανιού. Τέλος, ο κούφιος ήχος, που κάνει το καρπούζι όταν το χτυπάμε, είναι ακόμα ένα σημάδι της ωριμότητάς του!

10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην Κύπρο

10 μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην Κύπρο

Κύπρος: Οδηγός διακοπών για το Νησί της Αφροδίτης

Κύπρος: Οδηγός διακοπών για το Νησί της Αφροδίτης