Λαχταριστά γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Και πλησιάζει κάποτε η μέρα αυτή του χρόνου που τα ζευγαράκια εκδηλώνουν όσο ποτέ άλλοτε το πάθος τους, οι δρόμοι γεμίζουν αγκαλιές και κόκκινα μπαλόνια ανεμίζουν λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος που σείεται από τα βήματα των ερωτευμένων διαβατών.
Όχι, δεν είναι για όλους αυτή η μέρα -για κάποιους κυλάει και φεύγει χωρίς να ακουμπήσει, σε άλλους μόνο πίκρες έχει να μοιράσει. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να απαρνηθεί τις μικρές απολαύσεις που επιφυλάσσει σε όποιον γευστικό κάλυκα αποφασίσει να ενδώσει στις εμπνευσμένες από την ημέρα αυτή γλυκές επιλογές.
Φοντάν σοκολάτας
Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό που σίγουρα θα λατρέψεις. Μπορείς να το απολαύσεις και κρύο, ζεστό όμως είναι άλλο πράγμα! Μη διστάσεις να το συνοδέψεις και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σου -ή της προτίμησης του αγαπημένου σου προσώπου.
Red Velvet Cake
Τούρτα με αφράτο κέικ σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, με τρεις στρώσεις από παντεσπανι, καλυμμένο με βελούδινη βουτυρόκρεμα -ιδανική πρόταση και για την ημέρα των ερωτευμένων. Για τους επίδοξους δημιουργικούς που θέλουν να πειραματιστούν στην κουζίνα τους, ο Άκης προσφέρει μια απολαυστική συνταγή που -με λίγη υπομονή και αφοσίωση- βάζει τη σφραγίδα της για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Κρεμ μπρουλέ
Διαχρονική αξία η πασίγνωστη κρέμα που ενδεχομένως μας έρχεται από τη Γαλλία -οι Άγγλοι επιμένουν ότι αυτοί την εφηύραν, παρότι και οι Ισπανοί διεκδικούν την πατρότητά της, ως απλή μετονομασία της δικιάς τους crema catalana. Όπως και να ‘χει, το μοναδικό αυτό γλύκισμα ψήνεται στον φούρνο σε μπεν μαρί κι έχει βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση και τραγανή καραμέλα από πάνω που σπάει στο στόμα.
Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας
Οι φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκίσματα για την ημέρα των ερωτευμένων. Φέτος, μπορείς να γλυκάνεις το ταίρι σου φτιάχνοντας σοκολατένιες φράουλες με τα χεράκια σου. Αφού πάρεις μία συσκευασία φράουλες από τους πάγκους των λαϊκών αγορών όπου ήδη κάνουν την εμφάνισή τους, τις πλένεις χωρίς να κόψεις τα κοτσάνια τους και τις στεγνώνεις πολύ καλά (ώστε να γίνει σωστά και η επικάλυψη με σοκολάτα), σκουπίζοντας απαλά με καθαρή πετσέτα. Λιώνεις έπειτα μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να κρυώσει ελαφρά. Στρώνεις ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Όταν είναι έτοιμη η σοκολάτα, βουτάς μέσα μία-μία τις φράουλες, φροντίζοντας να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος τους και στη συνέχεια τις αφήνεις πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως η σοκολάτα.
Οι φράουλές σου είναι έτοιμες και έτσι. Ωστόσο, αν θες να τις κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακές, μπορείς να λιώσεις λίγη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ή και γάλακτος, να μεταφέρεις σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και να κάνεις γραμμές πάνω στη μαύρη σοκολάτα. Δεν υπάρχει πιο γλυκό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Εναλλακτικά pop-corn με λευκή σοκολάτα
Πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό γλυκού με αλμυρό. Κρεμώδης λευκή σοκολάτα που περικλείει στην αγκάλη της το βουτυρώδες σπιτικό ποπ κορν. Αφού ψηθεί το ποπ κορν και το αφήνεις να κρυώσει, λιώσε ένα σακουλάκι τσιπς λευκής σοκολάτας στο φουρνάκι μικροκυμάτων, ανακατεύοντας συχνά. Με ένα μαχαίρι κάλυψε το ποπ κορν με τη λιωμένη σοκολάτα και ρίξε αμέσως από πάνω γιορτινές τρούφες ώστε να κολλήσουν σε αυτή καθώς σκληραίνει. Μετά από μία ώρα, η σοκολάτα θα έχει σκληρύνει, οπότε και μπορείς να σπάσεις σε κομματάκια και να ευχαριστηθείς.
Λαχταριστό cheesecake σε σχήμα καρδιάς
Βρες τα σύνεργά σου και ξεκινάμε! Χτυπάμε 120 γρ. μπισκότα Digestive στο multi για να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε 125 γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο. Αντί για φόρμα για κέικ σε σχήμα καρδιάς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε και να δώσουμε, αφού παγώσει καλά, το επιθυμητό σχήμα. Απλώνουμε τα μπισκότα καλά με το ίδιο πάχος σε καθε μεριά και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο. Βάζουμε 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα και 60 γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15'. Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και από πάνω απλώνουμε μαρμελάδα φράουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και σε δύο ωρίτσες το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Είτε αποφασίσεις να τα προμηθευτείς από κάποιο μαγαζί είτε να τα δημιουργήσεις επιστρατεύοντας το -έστω και ανύπαρκτο- ταλέντο σου στη ζαχαροπλαστική, το σίγουρο είναι πως στο τέλος της μέρας θα σε συντροφεύει η πιο γλυκιά γεύση. Σε ερωτευμένους και μη, καλή απόλαυση!