Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Γιαουρτόγλυκο τζιζκέικ με μπισκότα κανέλας
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένης Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μαζί με την pastry σεφ και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά, μάς δείχνουν πώς να φτιάξουμε γιαουρτόγλυκο τζιζκέικ με μπισκότα κανέλας.
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας - Το ντουλάπι της γιαγιάς
70 γραμμάρια μέλι - KόRYS honey
150 gr γιαούρτι - Οικογένεια Δαφαλιά
Παγωμένο τσάι του βουνού - Biokoziakas
50 γραμμάρια κρέμα τυρί
70 γραμμάρια βούτυρο
Τριμμένη κανέλα
Φέτες λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε σε ένα μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ήδη λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα ή σε ένα τσέρκι,πιέζουμε με το κουτάλι για την βάση του μπισκότου. Ξεχωριστά ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με ένα σύρμα την κρέμα τυρί,γιαούρτι,μέλι,μία πρέζα κανέλα και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας την κρέμα επάνω από το μπισκότο.
Εάν θέλουμε να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε. Με σπασμένα μπισκότα και μέλι διακοσμούμε το γλυκό μας και λίγη τριμμένη κανέλλα. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι στάζοντας λίγες σταγόνες επάνω στο γλύκισμα. Συνοδεύεται με ένα παγωμένο τσάι βουνού BIOKOZIAKAS.