Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

Γιώργος Βιτωράτος

Γέμισε το σπίτι σου με άρωμα Αυστρίας πίνοντας Punsch

Γέμισε το σπίτι σου με άρωμα Αυστρίας πίνοντας Punsch

Αυτό το ζεστό ρόφημα, απολύτως ιδανικό για χαλαρά χειμωνιάτικα βράδια με καλή παρέα και συζήτηση, είναι εύκολο να φτιαχτεί και έχει υπέροχη γεύση.

 Αν ταξιδέψεις στην Αυστρία τον χειμώνα, θα έχεις την τύχη να δοκιμάσεις ένα πολύ ενδιαφέρον ποτό, που ονομάζεται Punsch. Παρόλο που το "Punsch" είναι κυρίως ένα εορταστικό ποτό, είναι γενικότερα πολύ δημοφιλές στην Αυστρία -και όχι μόνο-, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σερβίρεται ζεστό, με το κύριο συστατικό του να είναι κρασί ή ρούμι. Το συγκεκριμένο ποτό είναι ιδανικό για να σε ζεστάνει, ενώ χαλαρώνεις με φίλους και καλή συζήτηση.

Η προέλευση του ίδιου του Punsch δεν είναι πραγματικά ξεκάθαρη. Το ποτό λέγεται ότι προέρχεται από την Ινδία. Ένα ειδικό ποτό που παρασκευάστηκε από τους ιερείς για να συνοδεύσει τις ιερές τελετές στους ναούς. Εισήχθη και έγινε γνωστό στην ευρωπαϊκή κοινωνία από εμπόρους μπαχαρικών στις αρχές του 17ου αιώνα και έγινε δημοφιλές από τότε, πρώτα ως ποτό των ευγενών και στη συνέχεια εξαπλώθηκε ευρέως στη μάζα.

Η ίδια η λέξη "punsch" ήταν ένα δάνειο από τη Χίντι λέξη "panch" (ή "panca") που σημαίνει "πέντε" καθώς το αρχικό ποτό φτιάχτηκε από πέντε βασικά συστατικά: αλκοόλ, ζάχαρη, λεμόνι, νερό και τσάι ή μπαχαρικά.

 

Υλικά

 

200 γραμμάρια / 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

01-German-Mulled-Glühwein.png

1,5 λίτρο / 6 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

1 λίτρο / 4 φλιτζάνια μαύρο τσάι

1 λίτρο / 4 φλιτζάνια τσάι ιβίσκου

125 ml / 1/2 φλιτζάνι ρούμι

Χυμός από περίπου 8 πορτοκάλια

Χυμός από περίπου 3 λεμόνια

Μείγμα μπαχαρικών

Ξυλάκια κανέλας

Μοσχοκάρφι

 

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ σε σκόνη

1 ξυλάκι κανέλας

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Βήμα 1:

enjoy.jpg

Στύψε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και ζέστανε σιγά σιγά τον χυμό σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα μπαχαρικά και το ρούμι και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για λίγο. 

Βήμα 2:

Προσθέτεις το τσάι ιβίσκου και το μαύρο τσάι και ανακατεύεις το μείγμα. Άφησέ το λιγάκι σε χαμηλή φωτιά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις μαζί.

 Μείγμα μπαχαρικών

Σπάσε το ξυλάκι της κανέλας και ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σου μαζί, πριν τα προσθέσεις στο punsch.

Συμβουλή: Όπως και με το Glühwein, το punsch πρέπει να ζεσταθεί μόνο και όχι να βράσει, ώστε να μην εξατμιστεί το αλκοόλ ή να χάσει τη γεύση του.

Τα 15 καλύτερα budget-friendly ξενοδοχεία της Βιέννης

Τα 15 καλύτερα budget-friendly ξενοδοχεία της Βιέννης

Δες 14 από τα πιο διάσημα και ενδιαφέροντα ρολόγια σε όλο τον κόσμο

Δες 14 από τα πιο διάσημα και ενδιαφέροντα ρολόγια σε όλο τον κόσμο