Το καρπούζι αλλιώς: (σ)έξι τρόποι να το χορτάσεις εναλλακτικά
Πόσο καρπούζι χωρά σε ένα καλοκαίρι; Όσο καλοκαίρι περισσεύει από ένα υπέροχο, κατακόκκινο δροσερό καρπούζι που στάζει χυμούς σε χέρια και πιγούνια, που το μοιράζεσαι, που σε γεμίζει ενυδάτωση και ενέργεια, που ολοκληρώνει ιδανικά τα γεύματα και τα δείπνα της εποχής. Διάβασε παρακάτω έξι sexy εναλλακτικούς τρόπους να το σερβίρεις και να το απολαύσεις, για να μην το βαρεθείς ούτε στιγμή φέτος!
Χτυπάς στο μπλέντερ 5 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια, 2 μικρά σέλερι, 3 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1/2 πιπεριά τσίλι, λίγο τζίντζερ, χυμό από 2 limes, μία χούφτα φρέσκο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Όταν έχεις ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα. Αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και σερβίρεις γαρνίροντας με φρέσκο καρπούζι.
Ο συνδυασμός φέτα-καρπούζι είναι αντικειμενικά αξεπέραστος. Σκέψου τώρα μες στην φρεσκοκομμένη σου χωριάτικη, με τ’ αγγουράκι, την ντομάτα, το κρεμμύδι και τη φέτα, να κόψεις και μερικά κομμάτια καρπούζι. Προσθέτει τραγανή υφή και έξτρα δροσιά. Θα με θυμηθείς!
Χτυπάς στο μπλέντερ 1 και μισό φλιτζάνι καρπούζι, 1 1/2 φλιτζάνι φράουλες, 1/4 φλιτζανιού λιμοντσέλο, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και 3/4 φλιτζανιού σόδα. Ισομοιράζεις το μείγμα σε θήκες για γρανίτα και το βάζεις στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Κόβεις μια φέτα καρπουζιού σε τριγωνάκια και τα απλώνεις σε μια πιατέλα σα να ήταν κομμάτια πίτσας. Περιχύνεις με μερέντα ή μέλι ή ταχίνι και από πάνω ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου. Ταιριάζουν πολύ οι σταφίδες και τα κράνμπερις. Μπορείς να στολίσεις με μικρές μπαλίτσες σαντιγύ και να πασπαλίσεις με φρέσκο δυόσμο.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Καθαρίζεις το καρπούζι από τη φλούδα και κόβεις σε μικρά κυβάκια. Αφαιρείς τα κουκούτσια από το καρπούζι και τοποθετείς τα κυβάκια σε ένα σουρωτήρι. Σε 1 ώρα θα έχουν στραγγίξει εντελώς. Σε ένα μπολ προσθέτεις 110 γρ. αλεύρι, 50 γρ. λάδι, 80 γρ. μέλι, λίγη κανέλα, παπαρουνόσπορο, το καρπούζι, 1 κουταλιά σούπας σουσάμι και ανακατεύεις καλά. Λαδώνεις ένα ταψάκι 30x20 εκ. ελαφρά με πινέλο. Πασπαλίζεις με σιμιγδάλι και σουσάμι. Τοποθετείς το μείγμα, το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζεις από πάνω με σιμιγδάλι και σουσάμι. Λίγο λαδάκι από πάνω (ράντισμα) και φούρνος για περίπου μία ώρα. Αφήνεις να κρυώσει, κόβεις και σερβίρεις με λίγο μέλι.
Υλικά (για 4 ποτήρια)
-1/2 καρπούζι καθαρισμένο
-χυμό από 2 πορτοκάλια
-χυμό από 2 λάιμ
-100ml τεκίλα
-50ml λικέρ Tia Maria
-Πάγο για το σερβίρισμα
Καθαρίζεις το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, το πολτοποιείς μαζί με τους χυμούς στο μπλέντερ. Μεταφέρεις το μείγμα σε κανάτα, αφού πρώτα το περάσεις από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτεις τεκίλα και Tia Maria και ανακατεύεις καλά. Τέλος, αφήνεις το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και το σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι με μπόλικο πάγο, διακοσμώντας με φέτες ή κομμάτια από καρπούζι.