Τα ταξίδια του Παύλου Χάππιλου είναι όσο νόστιμα και τα φαγητά του #challenge_valitsa
Τον ξεχωρίσαμε μέσα από το περσινό Masterchef για τον ντόμπρο χαρακτήρα του και το θάρρος του να μιλά ανοιχτά για το ποιος είναι στ' αλήθεια: ένας μάγειρας, ένας gay άντρας με όνειρα, ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και με χιούμορ. Κατάγεται από την Κύπρο, αλλά, μετά τον διαγωνισμό μαγειρικής, οι δράσεις του απλώνονται στην Αθήνα, την οποία αγαπά ούτως ή άλλως πολύ.
Στο FollowGeorge.gr μιλά για το πού έφαγε το καλύτερο πιάτο της ζωής του, ενώ αποκαλύπτει ποιο ταξίδι που ανέβαλλε εδώ και χρόνια σχεδιάζει επιτέλους, αλλά και τι είναι αυτό, τελικά, που θυμάται από κάθε του ταξίδι.
Μια μικρή παύση, λοιπόν, από την κουζίνα, για να βάλουμε μπρος τη βαλίτσα, ξέχειλη όπως συνηθίζει ο Παύλος με ρούχα που, τελικά, δεν προλαβαίνει να φορέσει...
Της Γεωργίας Δρακάκη
Ποιο θυμάσαι ως το καλύτερο ταξίδι της ζωής σου; Και γιατί;
Πριν 3 χρόνια ταξίδεψα στην Iαπωνία που ήταν όνειρο ζωής και τώρα θέλω πάρα πολύ να ξαναπάω! Πέρασα καταπληκτικά΄ το φαγητό, τα μέρη, οι άνθρωποι που γνώρισα, ήταν όλα υπέροχα.
Σε ποια χώρα δεν έχεις πάει ακόμα κι ας το λες από μικρό παιδί πως θα το κάνεις;
Δεν έχω επισκεφτεί ακόμα την Αμερική, αλλά σχεδιάζω να πάω.
Ελλάδα ή Κύπρος;
Γιατί μου βάζεις δύσκολα; Για τον χειμώνα θα πω Κύπρο, το καλοκαίρι Ελλάδα.
Για ποιο διάσημο εστιατόριο της Ευρώπης (ή του κόσμου) θα ήθελες να μαγειρέψεις κάποια στιγμή;
Παρ’ όλη την εμπειρία που αποκόμισα από το παιχνίδι, δεν έχω ακόμη αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να μαγειρέψω σε κάποιο μαγαζί. Θα ήθελα πολύ να φάω σε 2-3 όμως... Στο Noma, στο Geranium, και -μην πας μακριά- στο Delta του Φέσκου.
Σε ποιο μέρος του κόσμου έχεις φάει το πλέον συγκλονιστικό φαγητό; Θυμάσαι τι ακριβώς;
Στο Τόκιο πήγαμε σε ένα κοτοπουλάδικο, όπου παραγγέλνεις σε τάμπλετ από το τραπέζι (φουλ Ιαπωνία), και φάγαμε ένα εκπληκτικό τηγανητό κοτόπουλο. Αλλά το καλύτερο ήταν ένα τύπου κεφτεδάκι γεμιστό με ρύζι που το σερβίρουν με ωμό αυγό από πάνω, ήταν όνειρο!
Ταξίδι για σένα, τελικά, σημαίνει...
Εμπειρίες, Φαγητό, Άνθρωποι. Πιο πολύ θυμάμαι αστείες ιστορίες και φαγητό που έφαγα, παρά ένα αξιοθέατο που είδα από τα ταξίδια μου.
Ποια είναι τρία ταξιδιωτικά σου φετίχ που δίχως αυτά δεν κάνεις;
Δύο ώρες πριν στο αεροδρόμιο, πολλές φορές πριν ανοίξει καν η πύλη, είμαι πολύ αγχώδης άνθρωπος, ίσως να το θυμάστε, και όταν ταξιδεύω γίνομαι ακόμα πιο πολύ. Πάντα παίρνω πολλά ρούχα μαζί μου, περισσότερα από αυτά που χρειάζομαι, και πάντα σκέφτομαι τι τα κουβαλάω όλα αυτά!
Road trip ή κρουαζιέρα; Και γιατί;
Road trip με διαφορά! Βαριέμαι το πλοίο... είσαι πολύ αποκλεισμένος, ενώ στο αμάξι μπορείς να κατέβεις ό,τι ώρα θες να περπατήσεις κάπου, μπορείς να αλλάξεις πορεία ανά πάσα στιγμή και δεν κουνάει τόσο!
Οι πέντε αγαπημένοι σου γαστρονομικοί προορισμοί στην Ελλάδα.
Αμοργός, Ζάκυνθος (αν και έχω να πάω χρόνια, αλλά είχα φάει καταπληκτικό φαγητό εκεί!), Θεσσαλονίκη... Αυτά προς το παρόν, αφού δεν έχω προλάβει να πάω και σε πολλά μέρη για να σου πω παραπάνω! Θέλω πάρα πολύ να πάω Νάξο, έχω ακούσει τα καλύτερα για το φαγητό, καθώς και στη Χίο για την αγαπημένη μου μαστίχα, και στην Πελοπόννησο... παντού θέλω να πάω.
Ποιο ταξίδι σχεδιάζεις αυτή την εποχή;
Σχεδιάζω επιτέλους ταξίδι στην Αμερική. Έχω φίλους εκεί στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο και μάλλον θα τους επισκεφτώ τον Ιούνιο.