FollowGeorge.gr

View Original

Τα καλύτερα εστιατόρια στην Κοπεγχάγη

Η Κοπεγχάγη είναι το σπίτι της New Nordic κουζίνας, η οποία σέβεται τις τοπικές παραδόσεις φαγητού δίνοντας προτεραιότητα στα φρέσκα και εποχιακά συστατικά. Έχει, έτσι, εξελιχθεί σε έναν τοπ γαστρονομικό προορισμό με πολλά εστιατόρια που αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου στην όμορφη δανική πρωτεύουσα.

Τέσσερις φορές στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, το Noma είναι αναμφίβολα το διασημότερο εστιατόριο της Κοπεγχάγης κι ολόκληρης της χώρας. Δημιουργός του είναι ο ταλαντούχος σεφ René Redzepi, ο οποίος οραματίστηκε έναν χώρο πειραματικής γαστρονομίας και τον έκανε πράξη σε μια πρώην εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Το φαγητό εδώ είναι πιο ακριβό σε σχέση με άλλα εστιατόρια της πόλης, αλλά η ξεχωριστή εμπειρία που σου προσφέρει αξίζει σίγουρα τον κόπο!

Με δύο αστέρια Michelin, το Geranium είναι ένας μοναδικός προορισμός για φαγητό που επικεντρώνεται στην περαιτέρω εξερεύνηση της σκανδιναβικής κουζίνας. Μια εμπειρία στο Geranium περιλαμβάνει «όλες τις αισθήσεις». Η τοποθεσία του στον 8ο όροφο δίπλα στο Fælledparken προσφέρει στους επισκέπτες απίστευτη θέα στο εκπληκτικό πάρκο, καθώς και στον ορίζοντα της Κοπεγχάγης. Με μια κουζίνα με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Rasmus Kofoed, ό,τι σερβίρεται αποπνέει τη χάρη ενός έργου τέχνης και το έμπειρο προσωπικό θα σου εξηγήσει λεπτομερώς την ιστορία πίσω από κάθε πιάτο.

Αναγνωρισμένο ως το πιο sustainable εστιατόριο της χρονιάς το 2017, το Amass προμηθεύεται, παρασκευάζει και επεξεργάζεται με βιώσιμο τρόπο το 90% των συστατικών που απαρτίζουν το εφευρετικό μενού του. Τα περισσότερα είναι οργανικά και πολλά καλλιεργούνται ακόμα και στις εγκαταστάσεις. Βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Κοπεγχάγης, γνωστή ως Refshaleøen, και προσφέρει μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα στους επισκέπτες, με πολύχρωμα έργα τέχνης του δρόμου στους τοίχους του.

Στην παλιά κρεαταγορά της Κοπεγχάγης, το Kødbyens Fiskebar έρχεται σε αντίθεση με την ιστορία της περιοχής, χάρη στην αφοσίωσή του στα θαλασσινά. Το μενού του εστιατορίου αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τα πιάτα της ημέρας. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε καβούρι από τη Νορβηγία, μπλε μύδια από Limfjorden και οστρακοειδή από τη Σκωτία. Το εστιατόριο προσφέρει πολλές γαστρονομικές επιλογές και το εσωτερικό του αποπνέει μια νεανική ατμόσφαιρα.

Αν αναζητάς κάτι πιο παραδοσιακό, αλλά σε μοντέρνο περιτύλιγμα, τότε κάνε μια στάση στο χαρούμενο Aamanns 1921. Αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε είναι το smørrebrød. Πρόκειται για ανοιχτό σάντουιτς που μέσα μπορείς να βάλεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Συνόδευσέ το με μια μπύρα και, πίστεψέ με, δε θα το μετανιώσεις.