FollowGeorge.gr

View Original

Πίσω από το «ελληνικό Netflix», βρίσκεται μια νέα, δυναμική γυναίκα!

Αν δεν το γνωρίζετε, ήρθε η στιγμή. Το Cinobo είναι η ελληνική απάντηση στο Netflix και γνώρισε χιλιάδες θαυμαστές την περίοδο της καραντίνας, οπότε και ξεκίνησε. Η γυναίκα η οποία το εμπνεύστηκε ακούει στο όνομα Δάφνη Μπεχτσή και της χρωστάμε υπέροχες στιγμές χαλάρωσης και σκέψης μπροστά από ακριβοδιαλεγμένα αριστουργήματα του ελληνικού και παγκόσμιου σινεμά. Αυτό, άλλωστε, υπόσχεται και το όνομα της πλατφόρμας: Cinema No Borders.


Ποια είναι, όμως, η Δάφνη;

Η Δάφνη Μπεχτσή γεννήθηκε πριν περίπου τριάντα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, έζησε στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη, ενώ εδώ και ένα χρόνο μένει στην Αθήνα (στα Εξάρχεια, συγκεκριμένα).

Η ελληνική streaming πλατφόρμα της που λανσαρίστηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 12 Μαρτίου ήταν κάτι σαν όνειρο ζωής για αυτήν. Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της: «Από τα πέντε μου λοιπόν βρίσκομαι μέσα στο μαγαζί (σ.σ. video club) των δικών μου και το σινεμά είναι κομμάτι της ζωής μου. Ακόμα θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου για τις κυριακάτικες βραδιές σινεμά με τον πατέρα μου. Χωρίς να είμαι η hard core σινεφίλ, αυτή που ξέρει όλες τις ταινίες, τα ονόματα, τις πληροφορίες, μπορώ να βλέπω ταινίες όλη μέρα, να παρακολουθώ όλα τα φεστιβάλ από το πρωί μέχρι το βράδυ και να κάνω scouting για ταινίες».

Η Δάφνη έχει σπουδάσει Βιολογία στη Γλασκώβη, έκανε και μεταπτυχιακό, ενώ για το διδακτορικό της είχε ξεκινήσει έρευνα πάνω στην ελονοσία. Διέκοψε γύρω στα 26 της γιατί ένιωθε πως κάτι της έλειπε. 

Το Cinobo ξεκίνησε χάρη στην τρέλα και την επιμονή της, αλλά βοήθησε και ένας φίλος της από τη Γλασκώβη και βασικός της συνεργάτης τώρα. Μαζί έκαναν έρευνα, ετοίμασαν ένα business plan και άρχισαν να αναζητούν χρηματοδότηση. Όταν αυτό προχώρησε, η Δάφνη άφησε το σπίτι και τη ζωή της στο εξωτερικό, όπου διέμενε για εννέα χρόνια, και ήρθε στο κέντρο της πόλης, στο σπίτι της αδερφής της, για αρχή.

Δουλεύει πάνω από δέκα ώρες τη μέρα και η προσπάθειά της έχει την στήριξη των ελληνικών γραφείων διανομής, των Ελλήνων παραγωγών και δημιουργών και την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στο CINOBO αυτή τη στιγμή υπάρχουν ταινίες που έχουν πάρει βραβεία Όσκαρ, Σεζάρ, Χρυσής Άρκτου, Χρυσού Φοίνικα. Από animation και ταινίες μικρού μήκους, μέχρι ντοκιμαντέρ και κλασικά, παγκόσμια αριστουργήματα, όλα τα καλά μπορεί να βρει κανείς στην πλατφόρμα. Μην περιμένετε κάτι εξωφρενικά mainstream, ούτε κάτι που θα μπορούσατε πανεύκολα να βρείτε και αλλού.

Η managing director του Cinobo μένει στην οδό Βαλτετσίου, ασχολείται με την κηπουρική, δεν οδηγεί, συνεχίζει να παθιάζεται με το σινεμά και σίγουρα ετοιμάζει πολλά και ενδιαφέροντα για την πλατφόρμα της, η οποία έχει πολύ οικονομική συνδρομή (8 ευρώ μηνιαίως) και έναν μήνα δωρεάν για δοκιμή.

Εξερεύνησε το εδώ.