FollowGeorge.gr

View Original

Πώς θα αποφύγεις μια κλοπή στο ταξίδι σου;

Μια κλοπή μπορεί να χαλάσει άμεσα την καλή διάθεσή σου στη διάρκεια των διακοπών σου στο εξωτερικό. Συνειδητοποιείς ότι σου πήραν τα χρήματά σου, το κινητό σου, ακόμα και τη βαλίτσα ή ακόμα χειρότερα… ολόκληρη την τσάντα σου. Στην περίπτωση που έχασες ταυτότητα ή διαβατήριο, δες εδώ.

Υπάρχει η βασική αρχή της κοινής λογικής: μην κάνεις ό,τι δεν θα έκανες στην περιοχή ή την πατρίδα σου. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις μες στη νύχτα βόλτες σε κάποια απομονωμένη, σκοτεινή στοά ή να επιλέξεις να βρεθείς χωρίς παρέα σε κάποιο απομονωμένο σημείο. Μείνε όπου υπάρχει πολύς κόσμος και απόφυγε τις απομονωμένες περιοχές. Δώσε προσοχή σε μέρη όπως το μετρό και στους σταθμούς τρένων, γιατί ειδικά εκεί συνηθίζεται να σε κλέβουν, καθώς συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου και όλοι βιαζόμαστε να μπούμε στον σωστό συρμό και να φτάσουμε στον προορισμό μας. Συνίσταται προσοχή και με τους καλλιτέχνες των δρόμων, πολλές φορές συνεννοούνται με αυτούς που κλέβουν, ειδικά σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Βαρκελώνη.

Βάλε όσα από τα πράγματά σου μπορείς στις τσέπες σου και όχι τοποθετημένα σε τσάντες, τσαντάκια και σακίδια. Μια ιδέα είναι να μοιράσεις τα χρήματά σου και να μην τα έχεις όλα στο ίδιο μέρος. Εάν έχεις τσάντα πλάτης και χρειάζεται κάπου να περιμένεις, μπορείς να τη βάλεις μπροστά σου για περισσότερη ασφάλεια. Φρόντισε το πορτοφόλι σου να είναι μικρό, με λίγα χρήματα μέσα, και προσπάθησε να μην έχεις πολλές πιστωτικές κάρτες μαζί σου! Επίσης, αν και οι “μυστικές τσέπες” είναι αρκετά άβολες, είναι αδύνατον κάποιος να σε κλέψει αν έχεις βάλει όλα τα απαραίτητα μέσα σε αυτές.

Αν είναι δυνατόν, να έχεις ένα εφεδρικό κινητό τηλέφωνο που θα αφήνεις στο ξενοδοχείο, φυλώντας το μες στη βαλίτσα σου ή στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σου αν διατίθεται. Μιας που είπα βαλίτσα, επειδή και αυτή μπορεί να κλαπεί δυστυχώς, όσο και αν σου φαίνεται απίθανο, μια καλή λύση είναι να της κρεμάσεις ένα καρτελάκι με τα στοιχεία σου -αυτό αποτρέπει τον επιτήδειο κλέφτη από το να κέψει μια αποσκευή με “ονοματεπώνυμο”. Επίσης, μετά την άφιξή σου στο αεροδρόμιο, κατευθύνσου όσο πιο άμεσα μπορείς στο κυλιόμενο καρουζέλ για να την παραλάβεις, μη χάνεις χρόνο για ευνόητους λόγους.

Τέλος, η παροχή «Κλοπή Αποσκευών» προσφέρεται μέσα από το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης και αποζημιώνει τον ασφαλισμένο για τις υλικές ζημιές που θα συμβούν στις αποσκευές του: απώλεια, κλοπή, ληστεία και καταστροφή, έως και ένα χρηματικό ποσό ανά αποσκευή ή και έως ένα χρηματικό ποσό για αντικείμενα που περιέχονται μέσα στις αποσκευές ανάλογα τους όρους του συμβολαίου. Το ποσό της αποζημίωσης αναγράφεται στον πίνακα παροχών και διαφοροποιείται ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να έχεις ένα usb όπου θα περνάς μία ή δύο φορές τη μέρα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου, ώστε, αν γίνει το κακό, τουλάχιστον να μην έχουν πάει στράφι οι αποτυπωμένες στον φακό αναμνήσεις σου. Γιατί κινητό θα ξαναποκτήσεις, στο Παρίσι όμως πότε θα ξαναπάς;

Όταν σου κλέψουν το κινητό, τηλεφώνησε αμέσως στο νούμερό σου. Μπορεί να μην έχει κλαπεί, αλλά να έχει πέσει και να το πήρε κάποιος άνθρωπος πρόθυμος να στο επιστρέψει.

Ό,τι και να συμβεί, να θυμάσαι ότι προτεραιότητα έχει η σωματική σου ακεραιότητα, η υγεία, η ασφάλεια και η ζωή σου. Όλα μα όλα τα άλλα βρίσκονται.