FollowGeorge.gr

View Original

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένης Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μαζί με την pastry σεφ και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά, μάς δείχνουν πώς να φτιάξουμε pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

  • 150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων

  • 1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas

  • 60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey

  • 60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey

  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 50 γρ γιαούρτι

  • 1 αυγό

  • 60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

  • 80 ml γάλα

  • 20 ml ελαιόλαδο

  • 20 ml ηλιέλαιο

  • 120 γρ τοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake. Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη. Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν. Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις. Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .