FollowGeorge.gr

View Original

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Μελένιο χαρούπι με γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένη Ψυχάρη, με 18 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μελένιο χαρούπι με γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό.

ΥΛΙΚΑ (8 μερίδες)

  • 10 τεμάχια γλυκό του κουταλιού νεράντζι στρογγυλό – ΑΡΤΙΝΟ ΓΛΥΚΑΚΙ

  • 8 τεμάχια Παγωμένο τσάι BITOYNI – BIOKOZIAKAS

  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου – PASSION HONEY

  • 300 γρ παξιμάδια χαρουπιού – ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

  • 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

  • 150 γρ κρέμα γάλακτος

  • 1 βανίλια

  • 2 φύλλα φρέσκο δυόσμο για κάθε μπολάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το μπολάκι ή το ποτήρι και βάζουμε μέσα ,σπασμένα σε χονδρά κομμάτια μερικά μπισκότα χαρουπιού. Βγάζουμε την κρέμα απ΄το ψυγείο και με κορνέ ή κουτάλι της σούπας, βάζουμε μια στρώση πάνω απ΄τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση και βάζουμε από πάνω από κάθε μπολάκι ή ποτήρι, ένα κομμάτι νεράντζι γλυκό του κουταλιού, κομμένο σε φέτες, φύλλο δυόσμου και περιχύνουμε με μέλι . Ολοκληρώνουμε το ντεκόρ με βρώσιμο λουλουδάκι. Το διατροφικό γλυκάκι σερβίρεται ιδανικά με κρύο τσάι BITOUNI, της εταιρείας BIOKOZIAKAS.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά . Την βγάζουμε απ΄το ψυγείο όπως είναι παγωμένη και την ενώνουμε απαλά με το γιαούρτι και τη βανίλια . Ανακατεύουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μέλι πεύκου. Ψιλοκόβουμε 2 νεραντζάκια και τα ρίχνουμε στην κρέμα.