FollowGeorge.gr

View Original

Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας: Γιαουρτόγλυκο τζιζκέικ με μπισκότα κανέλας

Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένης Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μαζί με την pastry σεφ και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά, μάς δείχνουν πώς να φτιάξουμε γιαουρτόγλυκο τζιζκέικ με μπισκότα κανέλας.

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

  • 200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας - Το ντουλάπι της γιαγιάς

  • 70 γραμμάρια μέλι - KόRYS honey

  • 150 gr γιαούρτι - Οικογένεια Δαφαλιά

  • Παγωμένο τσάι του βουνού - Biokoziakas

  • 50 γραμμάρια κρέμα τυρί

  • 70 γραμμάρια βούτυρο

  • Τριμμένη κανέλα

  • Φέτες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε σε ένα μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το ήδη λιωμένο βούτυρο σε μία φόρμα ή σε ένα τσέρκι,πιέζουμε με το κουτάλι για την βάση του μπισκότου. Ξεχωριστά ανακατεύουμε σε μία μπασίνα με ένα σύρμα την κρέμα τυρί,γιαούρτι,μέλι,μία πρέζα κανέλα και ανακατεύουμε καλά τοποθετώντας την κρέμα επάνω από το μπισκότο.
Εάν θέλουμε να έχουμε πιο σίγουρα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε. Με σπασμένα μπισκότα και μέλι διακοσμούμε το γλυκό μας και λίγη τριμμένη κανέλλα. Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι στάζοντας λίγες σταγόνες επάνω στο γλύκισμα. Συνοδεύεται με ένα παγωμένο τσάι βουνού BIOKOZIAKAS.